Confidenţialitate

Klaus Iohannis a rechemat în țară 10 ambasadori. Victor Micula, propus ambasadorul României la Kiev | AUDIO

Preşedintele Klaus Iohannis a rechemat în țară zece ambasadori. În locul lor, Ministerul de Externe propune alți diplomați. Printre misiunile României care vor avea noi șefi se află cele de la Kiev-Ucraina și Chișinău-Republica Moldova.

Ministerul de Externe propune ca în Republica Moldova, România să fie reprezentată de acum încolo de Cristian-Leon Țurcanu. În prezent, Țurcanu este ambasadorul României la Kiev.

Diplomat de carieră, Cristian-Leon Țurcanu a fost între 2014 și 2015, prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chișinău. În locul său, la Kiev, MAE îl propune pe diplomatul Alexandru Victor Micula.

El are deja gradul diplomatic de ambasador din 2008, iar acum acupă funcția de Reprezentant cu însărcinări speciale pentru combaterea antisemitismului în cadrul MAE.

A fost de 2 ori, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe, coordonând între 2007 și 2008, organizarea Summitului NATO de la Bucureşti.

Între 2011 și 2016 a fost ambasadorul României în Ungaria, iar anterior a condus reprezentanțele țării noastre din Regatul Danemarcei și Republica Islanda, Argentina și Paraguay.

Actualul ambasador al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, este propus să reprezinte țara în Suedia.

Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite de la New York ar putea fi condusă de diplomatul Cornel Feruță care l-ar putea înlocui pe Ion Jinga.

Pe acesta din urmă, MAE îl propune pentru postul de șef al misiunii permanente a României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg.

Schimbări vor fi și la reprezentanțele din Emiratele Arabe Unite, Singapore și Turkmenistan.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Iași: Primarul Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.