Confidenţialitate

Iași: Primarul Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA

Este vorba de un dosar de corupție privind o afacere imobiliară. Procurorii spun că, pe durata controlului judiciar, Mihai Chirica nu are voie să își desfășoare activitatea de primar.

DNA a transmis, vineri, că edilul din Iași, Mihai Chirica, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Este acuzat de fals intelectual în formă continuată și instigare la uzurparea funcției, au transmis procurorii.

Și fostul viceprimar Gabriel Harabagiu este urmărit penal în același dosar.

Potrivit procurorilor DNA, cei doi ar fi dispus/semnat documente cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași. Blocul respectiv ar fi fost construit și întabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație. În plus, suprafața imobilului este mai mare decât cea prevăzută în autorizația de construire, fiind încălcat planul urbanistic zonal.

„Am avut o discuţie telefonică cu colegii din Prefectură. Într-adevăr, conform documentului pe care îl avem cu toţii, sunt restricţii [pentru pimarul Mihai Chirica, n.r.] de a intra în Primărie şi de a-şi încasa salariul, însă din alt punct de vedere vom vedea dacă sunt şi alte măsuri pe care Prefectura poate să le ia. Până la alegeri anticipate e drum lung. Vom vedea ce ne spun organele de anchetă şi apoi, în urma consultărilor pe care le vom avea în Instituţia Prefectului, vom lua o decizie”, a transmis prefectul din Iași, Bogdan Cojocaru.

Sursa foto: Inquam Photos Liviu Chirica

Citește și: Consiliera din Mogoșoaia agresată de colegi: „Transparența deranjează foarte tare, suntem incomozi pentru că ne facem datoria” | VIDEO