Klaus Iohannis cere amendarea celor care nu respectă regulile

”Toate studiile sociologice arată că 90% din voi respectă regulile. Vă mulțumesc! Cei care nu au înțeles vor fi amendați. E obligatoriu ca toată lumea să respecte normele ca să putem stăpâni această boală. (…) Mă bazez pe voi să respectați normele. Cei care nu le rezoltă vor suporta rigorile”, a transmis Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, la finalul întâlnirii cu mai mulți oficiali într-o ședință în care a fost analizată situația răspândirii SarsCov2 în România și creșterea alarmantă a cazurilor de Covid19.

Azi e un nou record negativ, extrem, extrem de îngrijorător. Cum am putut să ajungem aici?”, s-a întrebat, retoric, la începutul declarației făcute după o întâlnire, organizată la Cotroceni, pentru a analiza măsurile de gestionare a pandemiei de COVID-19.

Klaus Iohannis a acuzat PSD de degradarea situației epidemiologice din România.

”Pandemia a fost gestionată până acum bine, dar situația nu a convenit PSD”, a spus Klaus Iohannis, care a subliniat că România a marcat azi un nou record negativ în ceea ce privește infecțiile COVID-19 din ultimele 24 de ore.

”Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona pandemia (…) Cu un cinism inimaginabil, au tras de timp să nu apară noua legislație”.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, alte 1356 infecții cu coronavirus. Au fost efectuate 23.346 de teste, în ultimele 24 de ore.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 49.591 de cazuri de SARS-CoV-2. Bucureşti (223), judeţul Argeş (103) şi judeţul Prahova (78) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Numărul deceselor a urcat la 2.304, cu 35 mai multe față de miercuri.

Klaus Iohannis s-a întâlnit, de la ora 14.00, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu, pentru a analiza măsurile de gestionare a pandemiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS