Kim Jong Un recunoaște, în premieră, criza economică din Coreea de Nord

Declarații istorice ale liderului nord-coreean Kim Jong Un – acesta a recunoscut în premieră că țara sa este într-o situație economică grava și a cerut luarea de măsuri urgente.

Conducătorul Coreei de Nord i-a avertizat pe principalii responsabili ai Partidului Muncitorilor – într-o plenară deschisă sâmbătă – că națiunea traversează o criza economică gravă și că este momentul să se treacă la o schimbare de strategie decisivă în dezvoltarea țării.

Kim Jong Un a trasat și “sarcini de îndeplinit” pentru a scoate din criză principalele sectoare industriale.

Coreea de Nord nu a publicat niciodată statistici economice, dar banca națională a estimat o scădere a creșterii cu 4,1%, punând-o pe seama sancțiunilor internaționale.

Este cea mai mare diminuare, după marea foamete din anii ’90.

Amintim autoritățile nord-coreene au lansat un ultimatum Statelor Unite ale Americii, care expiră peste câteva zile, în lipsa unor progese în discuțiile legate de renunțarea la programul nuclear al țării asiatice.

Kim Jong Un le-a promis americanilor “un cadou de Crăciun”, după ce în ultimele săptămâni a lansat numeroase tiruri cu rachete de probă, la bazele militare de pe teritoriul țării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS