Confidenţialitate

Kiev: Medicii cardiologi au operat zilele trecute un copil într-un spital fără apă și curent electric. „Ne vom face datoria până la capăt” | AUDIO

La Kiev, unde temperatura abia depăşește zero grade Celsius, aproape 70% din populaţie nu avea curent electric, ieri dimineaţă, potrivit primăriei. Aprovizionarea cu apă a fost restabilită în capitală ieri după amiază.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Kiev, medicii fac acum doar operații de urgență. Zilele trecute, într-un spital fără apă și într-o sală rămasă fără curent electric au operat pe inima un copil.

Până au pornit generatoarele, chirurgii Institutului Cardiologic din capitala ucraineană au folosit o lampă cu acumulator pentru a lumina masa de operație, după cum arată o postare pe Facebook a directorului Institutului, medicul Boris Todurov.

Medicul Boris Todurov: „În această situație neobișnuită, nu am pierdut niciun pacient. Ne vom face datoria de medici până la capat”

„Atacul cu rachete asupra Kievului a luat mai multe vieți, a scufundat orașul în întuneric și frig. Institutul Inimii are 190 de pacienți și 300 de angajați. Până acum ne descurcăm singuri, dar fiecare oră devine din ce în ce mai grea.

Mulțumesc întregului personal pentru munca bine coordonată și dezinteresată. În această situație neobișnuită, nu am pierdut niciun pacient. Ne vom face datoria de medici până la capat”, mai spune directorul Institutului Cardiologic din capitala ucraineană.

Preşedinţia ucraineană a anunţat deschiderea a aproximativ 4.000 de puncte de încălzire în toată ţara.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Jurnalistul Marin Gherman: „Previziunile OMS sunt corecte: ne așteaptă catastrofe ecologice și igienice, pe teritoriul Ucrainei, dacă va continua această activitate” | VIDEO