Confidenţialitate

Kickboxer-ul Andrei Stoica: Sper ca, la 1 iulie, să se reia şi sporturile de contact

Campionul la categoria semi-grea la kickboxing – Andrei Stoica a declarat, pentru Mediafax, că îşi petrece ziua de 1 iunie cu cei trei copii și aşteaptă reluarea sporturilor de contact.

Sportivul, care face parte din Top 10 la categoria semi-grea, spune că epidemia de coronavirus l-a încurcat pe plan profesonal.

La 10 aprilie trebuia să dispute în Indonezia un meci pentru o centură mondială.

Andrei a spus că speră să revină în ring în septembrie:

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am trei copii, familie mare, nu mă plictisesc o clipă. Astăzi (n.red. – 1 iunie) mă voi juca cât mai mult cu ei. Însă a fost şi încă este o perioadă destul de dificilă. Mi s-a schimbat tot modul de viaţă”, a spus Andrei Stoica.

Sportivul nu înţelege de ce autorităţile nu au dat undă verde sporturilor de contact, în schimb au permis reluarea competiţiilor în alte discipline.

„S-a specificat în mod express faptul că sportul de contact nu se va relua, chiar de preşedintele ţării. Eu sper ca de la 1 iulie să se dea drumul şi sporturilor de contact. Sincer, eu văd fotbalul ca pe un sport de contact, pentru că de cele mai multe ori contactul acolo e mai dur decât ceea ce avem noi în ring. Accidentările sunt mai grave la fotbal decât ce avem noi. E foarte ciudat. Şi oamenii din Guvern, nu ştiu câţi sunt sportivi de performanţă, teoretic se dau nişte măsuri, dar practic e greu de aplicat”, este de părere sportivul.