Confidenţialitate

Kelemen Hunor: Este o coaliție politică, nu una bazată pe cifre. Există majoritate și fără noi | VIDEO

Vicepremierul României – Kelemen Hunor – a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Kelemen Hunor a explicat la Europa FM că în coaliție există majoritate și fără UDMR. Cât despre rotativa guvernamentală din mai 2023, vicepremierul României a spus că „În ceea ce ne privește, lucrurile sunt simple: rotativa se face cum s-au înțeles partidele politice, iar UDMR nu face parte din această înțelegere”.

„Da. Este adevărat că este o coaliție politică, nu una bazată pe cifre. Și fără noi există în acest moment majoritate. Cum s-a creat coaliția în 2021 pentru stabilitate, cred că în 2023 nu s-a schimbat nimic din această perspectivă. În 2023 ai nevoie în continuare de o stabilitate și mai mare din punct de vedere politic.

Dar recunosc, există majoritate și fără noi. S-ar fi putut și în 2021. Eu nu mă duc și nu mă arunc după speculații, eu spun ce discutăm noi în coaliție și ce am discutat la nivel de președinți de coaliție. Cred că pe cetățeni îi interesează foarte puțin aceste discuții”, a explicat Kelemen Hunor la Europa FM.

Kelemen Hunor, despre data rotativei guvernamentale: „În perioada mai, a doua jumătate a lunii mai se va întâmpla”

Întrebat dacă rotativa guvernamentală va avea loc pe 25 mai, vicepremierul României a explicat că: „Nu are importanță data. Trebuie să vezi și calendarul. În perioada mai, a doua jumătate a lunii mai se va întâmpla pentru că așa scrie acolo. Chiar nu e vorba de două zile în plus sau minus. Procedural e foarte simplu: Guvernul își dă demisia, se fac consultări cu partidele politice, apoi nominalizare, iar în 2-3 zile se depune jurământul”.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Kelemen Hunor, despre o posibilă candidatură la prezidențiale în 2024: „Nu am nici ambiția și nici nu mă interesează” | VIDEO