Confidenţialitate

Kelemen Hunor, despre o posibilă candidatură la prezidențiale în 2024: „Nu am nici ambiția și nici nu mă interesează” | VIDEO

Vicepremierul României – Kelemen Hunor – a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Kelemen Hunor a explicat la Europa FM că o comasare a alegerilor din 2024 nu ar face decât să-i bulverseze pe oameni „Nu rezolvi aproape nimic”. Întrebat dacă va candida la prezidențiale în 2024, vicepremierul României a declarat că nu are nici ambiție și nici interes pentru o astfel de funcție.

Despre comasarea alegerilor din 2024, o idee lansată de Partidul Național Liberal, Kelemen Hunor a spus că: „se poate discuta despre orice, dar trebuie să vezi dacă este posibil Constituțional. Acum, nu este posbil constituțional”.

Se poate visa la comasarea alegerilor, dar din punct de vedere Constituțonal trebuie să găseșt o soluție. Nu mai vorbesc de recomandarea Comisiei de la Veneția. Sunt alegeri diferite. Dacă le-ar comasa parlamentarele cu localele, nu mai știe omul cu cine votează. Bulversezi enorm de mult și nu rezolvi aproape nimic”, a mai precizat vicepremierul României.

Kelemen Hunor, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „Nu am nici ambiția și nici nu mă interesează”

„Am candidat de trei ori, dar nu am nici ambiția și nici nu mă interesează. Vom avea un candidat în funcție de evoluția politică până atunci, dar eu personal nu voi candida”, a spus Kelemen Hunor.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Kelemen Hunor, despre comasarea alegerilor: Se poate visa la asta, dar din punct de vedere Constituțional trebuie să găsești o soluție | VIDEO