Confidenţialitate

Kelemen Hunor, despre sporuri: Nu te obligă nimeni să lucrezi la stat dacă sunt aşa de multe pericole la fiecare colţ

Vicepremierul Kelemen Hunor susține necesitatea unui inventar al sporurilor acordate bugetarilor și o “analiză serioasă” a acestora.

„Eu am spus că trebuie să vedem, şi asta a fost decizia coaliţiei [de guvernământ – n. red] toate sporurile. În acest moment, dintre colegii mei, nimeni n-a ştiut câte sporuri există. Am spus să vină ministrul Muncii, doamna [ Raluca} Turcan, cu o analiză extrem de serioasă şi extrem de precisă exact într-o lună de zile şi, după aceea, acele sporuri trebuie eliminate, trebuie discutate prin lege”, a declarat liderul UDMR, marţi seară, la B1 TV.

„Nu te obligă nimeni să lucrezi la stat dacă sunt aşa de multe pericole la fiecare colţ când treci dincolo de uşa instituţiei. Nu ai o constrângere, caută un lucru unde condiţiile sunt mai blânde şi unde nu ai astfel de pericole”, a adăugat vicepremierul.

„În secolul XXI să spui că este un risc să lucrezi la calculator… bine, omule, renunță la calculator! Nu se poate pur și simplu. Trebuie o analiză foarte serioasă. În 20 de ani, în 30 de ani s-a stricat enorm de mult acest sistem, au apărut fel de fel de sporuri peste sporuri. Trebuie să facem un inventar, trebuie să vedem cum se poate gestiona în așa fel încât omul să aibă un venit corect, un venit care asigură un trai decent, dar nu vii cu sporuri peste sporuri”, a adăugat șeful Uniunii Maghiare.

Potrivit lui, eliminarea sporurilor nejustificate nu va fi posibilă în 2021, motivând că actuala coaliţie a decis să îngheţe veniturile la nivelul lunii decembrie 2020.