Kaufland România anunţă că suportă transferul contribuţiilor sociale

Kaufland România a anunţat joi seara că preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, astfel încât angajaţii vor avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

Premierul Mihai Tudose a reacţionat la anunţul retailerului, spunând că apreciază că oamenii de bună-credinţă şi liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliţi de Bogdan Hossu, transformat în liderul sindical al bancherilor şi al unor oameni de afaceri care vor să scoată bani din ţară fără să plătească impozite statului român.

Oficialii companiei spun că le oferă salariaţilor şi tichete de masă şi asigurarea voluntară de sănătate, dar şi mai multe zile de concediu de odihnă anual care, în funcţie de vechimea în companie, pot ajunge până la 27 de zile pe an.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în şapte ţări şi o reţea de 115 magazine în România.

Guvernul a adoptat miercuri prin Ordonanţă de Urgenţă mai multe măsuri de modificare a Codului Fiscal, susţinând că acestea au un „impact benefic atât economic, cât şi social”.

Sursă foto: Facebook
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS