K. Iohannis: Numai de asta nu am avut nevoie. Am cerut PSD să termine cât mai repede această criză

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, referitor la criza guvernamentală, că solicitat PSD să termine cât mai repede această criză. Iohannis a adăugat: „Legat de situaţia politică actuală, pot să spun aşa: Numai de asta nu am avut nevoie. Şi am solicitat PSD-ului, pe toate căile de comunicare, să termine repede această criză şi să mergem mai departe. E păcat. Avem deschidere în lume”, a declarat șeful statului.

Întrebat dacă el crede că va trece moţiunea de cenzură a PSD, Iohannis a răspuns: „Este treaba lor cum o fac. Nu stau eu să dau lecţii PSD-ului. Este un partid mare şi sper să îşi rezolve problema foarte, foarte repede.”

Președintele Klaus Iohannis se află la Sibiu, împreună cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, pentru a sărbători un deceniu de capitală culturală europeană.

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi iniţierea unei moţiuni de cenzură. De asemenea, CEx a stabilit şi că orice membru PSD care intră într-un guvern care nu e susţinut de PSD îşi pierde calitatea de membru de partid.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu urmează să fie citită duminică în plenul Parlamentului şi să fie dezbătută miercuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS