K. Iohannis: Numai de asta nu am avut nevoie. Am cerut PSD să termine cât mai repede această criză

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, referitor la criza guvernamentală, că solicitat PSD să termine cât mai repede această criză. Iohannis a adăugat: „Legat de situaţia politică actuală, pot să spun aşa: Numai de asta nu am avut nevoie. Şi am solicitat PSD-ului, pe toate căile de comunicare, să termine repede această criză şi să mergem mai departe. E păcat. Avem deschidere în lume”, a declarat șeful statului.

Întrebat dacă el crede că va trece moţiunea de cenzură a PSD, Iohannis a răspuns: „Este treaba lor cum o fac. Nu stau eu să dau lecţii PSD-ului. Este un partid mare şi sper să îşi rezolve problema foarte, foarte repede.”

Președintele Klaus Iohannis se află la Sibiu, împreună cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, pentru a sărbători un deceniu de capitală culturală europeană.

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi iniţierea unei moţiuni de cenzură. De asemenea, CEx a stabilit şi că orice membru PSD care intră într-un guvern care nu e susţinut de PSD îşi pierde calitatea de membru de partid.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu urmează să fie citită duminică în plenul Parlamentului şi să fie dezbătută miercuri.