K. Iohannis merge în judeţul Suceava pentru discuţii cu autorităţile locale şi o vizită la mănăstiri

Șeful statului va merge miercuri în Bucovina ”pentru cunoaşterea realităţilor locale şi încurajarea autorităţilor”, a anunțat purtătorul de cuvânt al presedinției, Mădălina Dobrovolschi.

Klaus Iohannis va vizita Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare” şi mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna, dar va avea şi o serie de discuţii cu autorităţile locale.

După întâlnirea de la aeroport, care va avea loc la ora 11, o oră mai târziu Klaus Iohannis va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleşi locali din regiune, care se va centra pe ideea evidenţierii problemelor cu care se confruntă autorităţile locale şi identificarea soluţiilor pentru aceste probleme.

Alte teme în cadrul dezbaterii, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, vor fi reforma administraţiei publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situaţia infrastructurii, a resurselor publice, punerea în valoare a potenţialului agroturistic al zonei.

Preşedintele va vizita şi două importante monumente istorice medievale din zonă. Este vorba despre mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS