Confidenţialitate

Justiția spaniolă interzice UEFA și FIFA să ia măsuri împotriva cluburilor și a lansării Super Ligii Europene

O primă victorie a cluburilor care și-au anunțat intenția să participe în noua Super Ligă Europeană de fotbal, a celor mai bogate din Europa. Un tribunal comercial din Madrid a intezis UEFA şi FIFA să ia măsuri împotriva înfiinţării acestei ligi, în mod direct sau indirect. Potrivit cotidianului spaniol El Pais, Tribunalul Comercial numărul 17 din a impus şi tuturor federaţiilor şi altor ligi de fotbal să nu ia nici o măsură prin care să interzică sau să condiționeze înființarea Super Ligii.

De asemenea, ordinul tribunalului spaniol interzice sancționarea cluburilor care și-au anunțat participarea la Super Liga Europeană. În decizie sunt incluși și jucătorii și conducătorii echipelor de fotbal. Până acum,12 formații au anunțat că sunt membre fondatoare ale Super Ligii: Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid, din Spania, Internazionale Milano, Juventus Torino și AC Milan, din Italia și Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham și Arsenal din Marea Britanie.

Reprezentanții UEFA, dar și unele guverne, au amenințat că echipele respective vor di excluse din competițiile internaționale, dar și din cele naționale.