Confidenţialitate

Jurnal de Bord: Egipt

Jurnalul de Bord îl scriem în această săptămână printre piramide. Ați ghicit, desigur, că am ales să vorbim despre destinația vedetă a anului 2019, cea pe care multe agenții de turism mizează în 2019.


FOTO: Fynn Schmidt / Unsplash

Egiptul este locul unde vă puteți relaxa la soare, răsfăța în resorturi, dar și unde puteți porni pe urmele faraonilor.


FOTO: Ali Hegazy / Unsplash

Dacă visați să le faceți pe toate într-un singur sejur, o să descoperiți că nu este tocmai simplu. Alin Burcea, fondatorul Paralela 45, explică la Europa FM cum ar trebui să vă alegeți vacanța în Egipt și care ar fi destinațiile cele mai căutate în 2019:

În Egipt veți fi copleșiți de ospitalitatea pe care vi-o arată hotelierii, de fructele și legumele gustoase pe care le găsiți din abundență la mese. Și hotelurile se prezintă foarte bine, iar dacă alegeți varianta de 5 stele, veți observa standarde comparabile cu resorturile de lux din Turcia, doar că aproape la jumătate de preț.
Dar ar fi păcat să mergeți în Egipt ca să stați în hotel și în curtea lui. Oricît de bine ar arăta acestea.

La Marea Roșie, un golf intrând al Oceanului Indian între Africa și Asia veți observa o abundență de pești și corali. Dacă sunteți pasionați de scufundări, e ca și cum ați fi ajuns într-un colț de Rai. Dacă nu știți să faceți asta, puteți alege plimbările cu bărcile având fundul transparent. Pentru cei mici, există spectacole cu delfini, dar și o serie de instalații cu apă fie în interiorul resorturilor, fie în parcuri tematice. Tocmai de aceea, în funcție de ce tip de vacanță preferați, ar fi bine să întrebați agentul de turism despre toate aceste facilități.

Atenție dacă vreți să surprindeți magia locului folosind drone!

Folosirea lor pe teritoriul egiptean este interzisă prin lege, începând cu luna decembrie 2017. Cei care au vrut să testeze vigilența autorităților au aflat pe pielea lor că interdicția e cât se poate de serioasă. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, au fost înregistrate rețineri ale unor turiști europeni care au folosit astfel de echipamente pe litoralul din Egipt.

Tot la capitoul ATENȚIE, dacă alegeți o vizită de o zi în Cairo în care sperați să vizitați Muzeul Egiptean, dar și piramidele de la Giza, printre cele mai cunoscute piramide din antichitate, considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, refaceți planul!


FOTO: Pradeep Gopal / Unsplash

S-ar putea să treceți în fugă prin toate, doar să le bifați, fără să aveți timp să vă bucurați prea mult de ele. Așa că verificați cu atenție programul excursiei și asigurați-vă că aveți ceva mai mult de o oră pentru muzeu și suficient timp pentru piramide.


FOTO: Spencer Davis / Unsplash

Muzeul Egiptean din Cairo adăpostește peste 120 de mii de piese ale istoriei antice egiptene. Dacă vreți să faceți fotografii exponatelor, trebuie să mai plătiți o taxă suplimentară, care este aproape cât jumătate din cea de intrare.

Cum anul acesta se anunță multe oferte bune pentru Egipt, iar autoritățile dau asigurări privind siguranța turisștilor, pare momentul perfect să vă planificați o vacanță aici.