Confidenţialitate

Jurnal de Bord: Cluj Napoca, cel mai căutat oraș în zilele de toamnă

Jurnalul de Bord din această săptămână îl scriem din România, pornind de la o analiză momondo.ro a celor mai căutate orașe românești toamna.

Bușteni, Sovata și Sighișoara sunt localitățile cu cele mai ieftine opțiuni de cazare din România, având valori medii pentru o noapte într-un hotel de 3 stele în timpul lunilor de toamnă de 27€, 29€ respectiv 34€.

Însă cea mai căutată destinație românească în această toamnă pare Cluj-Napoca, chiar dacă aici o noapte de cazare costă în medie 42 €. Prezența unui aeroport contribuie, în mod categoric, la prezența în top.

După o vizită în Cluj-Napoca, e greu să nu-ți dorești să te întorci aici. În ultimii ani s-a dezvoltat accelerat orașul, centrul rivalizează cu multe capitale europene, iar toamna, în lipsa TIFF, nu este atât de mare aglomerație. Perfect pentru cei care ar vrea să savureze pe îndeletele străduțele și toate atracțiile.

Piața Muzeului este cea mai veche piață din oraș, fiind cunoscută si ca Piața Mica. Numele și-l trage de la Muzeul Transilvaniei aflat pe o latură a ei. Vis-a-vis de muzeu se află Biserica Franciscană. Construită în secolul al XIII-lea, biserica este printre cele mai vechi din oraș.

Strada Iuliu Maniu, cunoscută și ca “Strada în oglindă”, merită savurată la pas. Denumirea îi este dată de clădirile construite de o parte și alta a străzii, de parca s-ar privi în oglindă. Acest detaliu se vede cel mai bine din Piața Mare.

Biserica Sfântul Mihail este ridicată în Piața Centrală din Cluj Napoca și are o arhitectură gotică. Construcția ei a început în 1316, pe locul unui fost cimitir, si a fost finalizată în 1487, după 2 reprize. Actualul turn cu ceas este cel mai înalt turn de biserică din România. Nu întâmplător domină piața în care se află statuia lui Matei Corvin încă din 1882.
În anul 1919 au existat demersuri pentru înlăturarea sau mutarea monumentului, considerat ca un relict al naționalismului maghiar. Nicolae Iorga a găsit atunci soluția salvării monumentului, prin evidențierea originii române a regelui Matia pe o plăcuță trilingvă amplasată pe latura nordică a postamentului.

Dacă vă place Veneția, căutați Canalul Morii Cluj, care se întinde pe o lungime totală de 7,2 kilometri. Strada Andrei Șaguna este una dintre cele mai frumoase străzi din Cluj și are un aer venețian.

Despre muzee doar de bine, cât despre Grădina Botanică, aproape că vă puteți petrece o zi întreagă doar aici. Merită!

Un city break de un weekend în Cluj Napoca este prea puțin pentru a descoperi tot orașul, este însă un bun început pentru a vă îndrăgosti de acest loc.

Încă un detaliu – ați putea găsi scump Clujul când vă așezați la restaurant sau la o terasă, asta și pentru că s-au instalat aici multe companii internaționale iar puterea de cumpărare a localnicilor a tot crescut. Asta ca să știți cum vă faceți bugetul.

Cele mai căutate destinații de toamnă din România

Orașele mari Cluj-Napoca și București  sunt în topul căutărilor, alături de Băile Tușnad, cea mai scumpă locație din România privind cazarea în lunile de toamnă în hoteluri de 3 stele: aici media unei nopți de cazare este de 60€. Clasamentul este completat de Băile Felix, unde media este de 42€ și Iași.  Datele apar într-o analiză realizată de motorul de căutare momondo.ro

 

 

Cele mai căutate 10 destinații pentru toamna 2019 Prețul mediu al unei nopți de cazare
1. Cluj Napoca 42 €
2. București 40 €
3. Băile Tușnad 60 €
4. Băile Felix 42 €
5. Iași 39 €
6. Sibiu 38 €
7. Brașov 43 €
8. Mamaia 50 €
9. Băile Olănești 49 €
10. Predeal 40 €

 

Prețurile menționate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă a unui hotel de 3 stele în perioada 01.09.2019 – 30.11.2019, pentru căutări efectuate între 01.01.2019 – 17.09.2019. Prețurile pot suferi modificări sau pot deveni indisponibile.