Confidenţialitate

Jumătate dintre angajații Spitalului Județean Suceava se află în concediu sau șomaj tehnic

Conducerea Consiliului Județean Suceava, instituția tutelară a Spitalului Județean, face apel la angajați să revină la muncă.

Asta după ce aproape 100 de angajați ai Spitalului Județean Suceava au făcut cereri de concediu de odihnă, concediu fără plată sau de șomaj tehnic, ceea ce duce la blocarea posturilor.

Spitalul din Suceava a fost cel mai lovit de pandemia de COVID-19, iar în momentul de față funcționează cu aproximativ jumătate din numărul total de angajați.

Apelul conducerii Consiliului Județean a venit pe fondul lipsei acute de personal medical care ar trebui să deservească pacienții internați în spital.

Generalul maior în rezervă Ionel Oprea, cel care asigură conducerea militară a Spitalului din Suceava, a declarat că fenomenul absențelor are o influență nefastă asupra moralului angajaților prezenți la muncă, inclusiv a celor care au revenit după ce s-au tratat de noul coronavirus.

Prin faptul că nu se prezintă la serviciu, cei aproape 100 de angajați ai Spitalului Județean Suceava blochează și posibilitatea angajării altor oameni.

În acest fel, misiunea de a readuce activitatea spitalului la parametrii normali devine extrem de dificilă.

Până acum de la Spitalul de Urgență Suceava au demisionat cinci angajați, 56 au solicitat acordarea de concedii de odihnă, 20 au cerut concediu pentru „incapacitate temporară de muncă”, 15 au solicitat concediu pentru supravegherea copiilor și 14 au solicitat să intre în șomaj tehnic, deși în sistemul sanitar nu există această posibilitate.

Pentru a suplini aceste absențe, Consiliul Județean a aprobat suplimentarea cu 51 a posturilor la Spitalul de Urgență.

În plus, se lucrează la o platformă pe care să se poată înscrie cei care doresc să meargă voluntari la spital, atât persoane cu pregătire medicală, cât și specialiști din alte domenii.