Confidenţialitate

Jumătate din locurile de cazare disponibile în toată țara sunt rezervate pentru 1 mai și Paște | AUDIO

Numai jumătate din locurile de cazare disponibilie în toată țara, în vacanța de 1 Mai și Paște, sunt deja rezervate.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc spune că restricțiile din ultimul an au schimbat comportamentul turiștilor, care în anii trecuți rezervau sejurul de Paște încă din toamnă.

Peste 80.000 de locuri de cazare sunt disponibile la nivel național pentru minivacanța de Paște, dintre care doar jumătate sunt rezervate. Hotelierii și proprietarii de pensiuni se așteaptă , totuși la un număr mult mai mare de turiși față de cei care au făcut rezervare, mai ales pe litoral, dar și în zonele rurale, spune prim vice-președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Răducan

”Ultimul an de pandemie a schimbat obiceiurile de cumpărare ale turiștilor, nu mai fac rezervări cu bani înainte, și sunt pe principiul last minute, dacă găsesc locuri libere, și sunt foarte multe locuri libere, pleacă la drum, chiar nu-și fac rezervare și găsesc la fața locului.”

Din cauza incertitudinilor determinate de pandemie, mulți proprietari de pensiuni au evitat să perceapă avans pentru rezervări.

”Trebuie asigurat micul dejul și o masă și nu știu pentru cât să se pregătească. Am avut cazuri în săptămânile de până acum și au venit foarte-foarte mulți turiști. Ne putem aștepta la același lucru și acum”.

Interesul turiștilor de a-și petrece Sărbatorile Pascale într-un hotel sau pensiune din România a scăzut cu peste 65% față de anul 2019, anul cu cele mai multe rezervări. Această scădere este influențată de limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare la cel mult 70% din capacitatea acestora, dar și interdicția desfășurării de activități în cluburile de pe litoral.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu