Judetul Vaslui: Protest al transportatorilor

Sute de călători au rămas în staţii în frig şi ploaie – după ce firmele de transport au blocat, azi, activitatea.

Oamenii au aşteptat zeci de minute, în staţiile de autobuz, pentru a se deplasa, mai ales de la sate spre oraş.

Transportorii din judeţul Vaslui au anulat, azi, cursele către toate destinaţiile intrajudeţene – în semn de protest faţă de autorităţi – în special față de Poliţie – care nu s-ar implica, în opinia lor, pentru a combate transportul ilegal de călători.

Federaţia Operatorilor Români de Transport a anunţat întreruperea, pe termen nelimitat, a transportului public de călători în judeţul Vaslui, începând de vineri, pe toate cele 113 trasee pe care se efectuează zilnic curse rutiere. Decizia blocării transportului de persoane a fost luată în urma unei întâlniri dintre reprezentanţii operatorilor de transport si conducerea Poliţiei Judeţene pe tema combaterii pirateriei auto.

Transportatorii se plâng că întrevederea nu s-a soldat cu un rezultat pozitiv și din această cauză s-a decis că toate autobuzele şi microbuzele să rămână blocate în autogări. Transportatorii susțin că Poliţia poate aplica sancţiuni şi chiar să meargă până la reţinerea autoturismelor cu care se face transport ilegal de persoane. Cu toate acestea în județul Vaslui sunt zeci de maşini care fac transport ilegal de persoane, fiindu-le pusă calatorilor viaţa în pericol.

Șefii Poliţiei Judeţene Vaslui susţin că, periodic, se desfăşoară acţiuni pe linia combaterii activităţii ilicite de transport, una dintre acestea fiind în derulare la sfârşitul săptămânii în curs.