Judetul Vaslui: A crescut numarul cazurilor de infectii contractate din spitale (AUDIO)

Peste 100 de persoane care s-au internat în spitalele din județ în ultima perioadă pentru a se trata de diverse afecţiuni, au plecat din unități cu mai multe boli.

Aproximativ 150 de persoane internate în prima jumătate a acestui an în spitalele din judeţul Vaslui au contractat infecţii nosocomiale. Astfel, unii pacienţi au făcut septicemie, alţii s-au îmbolnăvit de infecţii respiratorii sau infecţii urinare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică infecţiile interioare din spital sunt în creştere în ultima perioadă. Cea mai gravă situaţie este înregistrată la Spitalul de Urgenţă din Bârlad.

Aici numărul pacienţilor care au contractat diverse infecţii în timp ce erau internaţi a crescut cu peste 566 la sută. Dacă în primul semestru al anului 2013, spitalul bârlădean a raportat către DSP Vaslui numai șase infecții intraspitalicești, anul acesta au fost raportate 40 de cazuri.

Şefii unităţii sanitare susţin că lunar, trec prin spital circa 3.000 de pacienți cu o gamă variată de afecțiuni şi astfel este inevitabil să nu se ajungă la situații în care un bolnav vine cu o afecțiune și pleacă acasă cu două.