Confidenţialitate

Judeţul Iaşi mai are doar 9 paturi de ATI libere pentru bolnavii Covid

Judeţul Iaşi mai are doar 9 paturi de terapie intensivă libere pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, iar numărul celor care se îmbolnăvesc este în creştere.

 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, 56 de paturi din spitalele din judeţ erau ocupate de persoane confirmate cu COVID-19, 9 dintre ei fiind în stare grava la ATI.

Îngrijorat de de efectele valului 4 al pandemiei, primarul orasului Iaşi, Mihai Chirica, face apel la cetăţeni să se vaccineze :

“Nu a trecut pandemia și din păcate, așteptăm valul 4 sau suntem în valul 4, care crește de la zi la zi, ați văzut statisticile. Trebuie să facem ceva, trebuie să demontăm miturile că vaccinarea dăunează, nu dăunează, este verificată. Și eu m-am vaccinat pe 4 aprilie și de atunci până astăzi, nici măcar nu am strănutat și nu mi-a dispărut nicio funcție vitală. Prin urmare, aveți încredere că vaccinarea este benefică sănătății”, a transmis primarul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul persoanelor infectate cu Covid 19 a sărit de pragul de 600, pe 20 august, și a ajuns la 628, potrivit datelor CNCAV. De asemenea, crește numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, 167 sunt internate la ATI.