Judetul Gorj: Autoritatile il asteapta pe premierul Victor Ponta sa deschida anul scolar si sa imparta microbuzele scolare (AUDIO)

Cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea noului an şcolar, 10 microbuze pentru transportul elevilor gorjeni, date de Guvern, nu au ajuns în localităţile repartizate pentru că sunt neînmatriculate.

Microbuzele şcolare au ajuns în Gorj în urmă cu o săptămână. Nu au fost încă repartizate localităţilor, întrucât de această acţiune urmează să se ocupe chiar premierul Victor Ponta care va deschide anul şcolar în judeţul din care provine ca deputat.

Ele sunt deocamdată parcate în curtea Inspectoratului de Poliţie şi neînmatriculate în circulaţie. După ce vor fi repartizate, primăriile se vor ocupa de înregistrarea lor.

Aceasta este, însă, cea mai mică problemă, primarii din cele 10 localităţi se plâng de faptul că nu are cine să le conducă. De exemplu, în comuna Săcelu, şoferul de pe maşina de pompieri va duce şi copiii la şcoală, iar la Slivileşti, buldozeristul. Ceilalţi primari nu au variantă şi spun că nu pot face angajari, întrucât legea le interzice.