Judetul Buzau: Profesorii ameninta ca nu vor intra la ore pentru ca nu si-au primit salariile intregi in ultimele trei luni, in localitatea Scutelnici (AUDIO)

Situaţia este generată de o executare silită, dar ar sta în puterea consilierilor locali să o rezolve.

Aleşii refuză să se reunească în şedinţă de consiliu local din cauza disputelor politice.

Când doi se ceartă al treilea suportă consecinţele. Cam aşa s-ar rezuma situaţia de la Şcoala Generală din comuna Scutelnici, judeţul Buzău, unde aleşii locali se ceartă între ei, iar profesorii nu îşi pot primi salariile întregi.

Situaţia trenează de la începutul vacanţei de vară când pe conturile şcolii s-a pus poprire din cauza unei datorii către constructorul care reabilitează localul.

În instanţă, primăria a reuşit să suspende executarea silită, dar pentru ca dascălii să îşi primească drepturile salariale întregi era nevoie şi de o hotărâre a Consiliului Local. Hotărâre care nu a mai fost luată întrucât, de două luni, mini parlamentul local este convocat în şedinţe ordinare, extraordinare sau de îndată, dar nu se întruneşte cvorumul.

De vină sunt tensiunile politice dintre primarul comunei Scutelnici şi o parte a consilierilor. Ultima şedinţă convocată marţi a eşuat tot din lipsă de cvorum.

Părinţii copiilor sunt disperaţi pentru că dascălii ameninţă cu boicotarea noului an şcolar dacă salariile nu vor fi deblocate.