Confidenţialitate

Județul Botoșani nu a înregistrat, în ultimele 24 de ore, nici un caz de coronavirus

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, judeţul Botoşani nu a înregistrat, în ultimele 24 de ore, niciun caz de coronavirus. Duminică au fost efectuate 166 de teste anti-COVID şi toate au fost negative, potrivit Direcției de Sănătate Publică. 

Rata medie de infectare cu SARS-CoV-2 în județul Botoşani a atins cel mai scăzut nivel din ultimul an, coborând la 0,20 cazuri la 1.000 de locuitori.

În prezent, în Botoşani mai sunt active doar 92 de cazuri, cele mai multe dintre ele, 29, fiind în municipiul Botoşani şi 17 în municipiul Dorohoi.

O singură persoană a fost testată pozitiv, în ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş. Singurul caz depistat este din comuna Giroc. În schimb, pentru minicipiul Timişoara a fost prima zi de la începutul pandemiei fără nicio nouă infectare.

În spitalele din judeţ a crescut numărul bolnavilor internaţi cu patologii asociate SARS-CoV-2, până la 91 (de la 79 raportaţi duminică) şi la 25 în secţiile ATI (faţă de 24). Rămâne activ un focar COVID-19, la Penitenciarul Timişoara, cu 19 condamnaţi infectaţi. Rata de infectare a coborât la 0,31 la mie în  judeţ, şi la 0,38 în Timişoara.