Judeţul Botoşani – lista candidaţilor la alegerile parlamentare 2016

Unul dintre candidații controversați din Botoșani este Dumitru Verginel Gireadă. Acesta a fost trecut pe lista PNL Botoșani pentru un loc în Camera Deputaților, fiind al treilea pe listă.

Dumitru Verginel Gireadă a fost condamnat, în aprilie 2012, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Dosarul său a vizat perioada în care acesta era primar al comunei Mihai Eminescu, din Botoșani.

Listele complete ale partidelor

Pe listele de la Senat, PSD deschide lista cu Federovici Doina-Elena, licenţiată în drept, iar pentru Camera Deputaţilor cu Ciofu Tamara-Dorina, medic pediatru.

Lista PSD BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista PSD BOTOŞANI Senat

PNL deschide lista la Camera Deputaților în judeţul Botoşani cu inginerul Achiţei Vasile-Cristian, iar la Senat Şoptică Costel, profesor.

Lista PNL BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista PNL BOTOŞANI Senat.pdf

La PMP Botoşani, primul pe lista Camerei Deputaților este juristul Ionescu Daniel-Corneliu, iar la Senat cu Popescu Corneliu, în prezent profesor.

Lista PMP BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista PMP BOTOSANI Senat

ALDE deschide lista la Camera Deputaților cu Mincă Liliana, de profesie economist, iar la Senat cu solista de muzică populară Clipa Margareta.

Lista ALDE BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista ALDE BOTOŞANI Senat

La USR Botoşani (Uniunea Salvați România) pe lista Camerei Deputaților este Simion Valentin, licenţiat în asistenţă socială, iar la Senat este Andruşceac Antonio, de profesie asistent social-teolog.

Lista USR BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista USR BOTOŞANI Senat

Tot în judeţul Botoşani vor mai candida la alegerile parlamentare și partidele ANR – Alianța Noastră România, UDMR, PRU – Partidul România Unită, PRM – Partidul România Mare și PER – Partidul Ecologist Român.

Lista ANR BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista ANR BOTOŞANI Senat

Lista PER BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista PER BOTOŞANI Senat

Lista PRM BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista PRM BOTOŞANI Senat

Lista PRU BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista PRU BOTOŞANI Senat

Lista UDMR BOTOŞANI Camera Deputatilor

Lista UDMR BOTOŞANI Senat

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS