Judetul Bacau: peste 200 de gospodarii din Comanesti au fost inundate în urma unei ploi torentiale; Judetul Suceava: vantul extrem de puternic a facut prapad (AUDIO)

În județul Bacău mai multe echipaje de la ISU acționează pentru scoaterea apei din gospodării, iar in județul Suceava zeci de hectare de pădure au fost practic distruse.

O rupere de nori a provocat pagube în localitatea Comănești din județul Bacău. Oamenii spun că în mai puțin de o oră din cauza cantităților mari de precipitații gospodăriile s-au umplut de apă. Au fost distruse grădinile și culturile, iar pentru a scoate apa din locuințe au fost solicitați să intervină pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

10 persoane au fost evacuate din locuințe și mai multe străzi au fost blocate, ne-a spus primarul din Comănești, Viorel Miron.

Potrivit autorităților cantitățile de apă căzute în unele zone din județul Bacău au depășit 40 de litri pe metrul pătrat.

Probleme din cauza vremii au fost înregistrate și în județul Suceava. O furtună puternică a distrus aproape 60 de hectare de pădure în localitatea Ulma, la graniţa cu Ucraina. Rafalele de vânt au ajuns la 110 km/h. Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, din primele estimări, a fost pusă la pământ o cantitate de 15 mii de metri cubi de lemn.