Judetul Arad: Problema explorarilor de hidrocarburi revine in zona orasului Curtici (AUDIO)

Localitatea a fost împânzită cu afişe prin care proprietarilor de terenuri li se spune că au două variante: acceptă de bună voie accesul reprezentanţilor companiei Prospectiuni S.A. pe terenurilor lor sau vor fi acţionaţi în judecată.

Oraşul Curtici din judeţul Arad a fost împânzit cu afişe din partea companiilor Prospecţiuni şi Panfora, prin care oamenilor li se spune că au două variante fie sunt de acord să permită accesul reprezentanţilor companiei pe terenurilor lor, situaţie în care vor obţine o sumă de bani ca rentă pentru acordarea dreptului de trecere prevăzut de lege şi despăgubiri prin negociere directă dacă recolta ar fi afectată, fie nu sunt deacord să permită accesul, situaţie în care vor fi acţionaţi în judecată şi vor trebui să plătească şi cheltuieli cu asistenţa juridică, iar despăgubirile în cazul în care recolta ar fi afectată vor fi stabilite în instanţă. Localnici sunt revoltaţi, ne-a spus directorul Combinatului AgroIndustrial Curtici, Dimitrie Muscă.

Localnicilor li se mai spune că se poate face exploatarea resurselor naturale în paralel cu agricultura, iar compania reia şi informaţia conform căreia nu caută gaze de şist. Cu toate acestea oamenii nu cred acest lucru.

În acest an, în localităţile din perimetrul vizat şi în municipiul Arad au avut loc mai multe proteste.