Confidenţialitate

Județul Hunedoara, vizitat de peste 2 milioane de turiști în 2023 | AUDIO

Peste 2 milioane de turiști au vizitat, anul trecut, judeţul Hunedoara. Mănăstirea Prislop, Castelul Corvinilor Hunedoara sau cetatea dacică Sarmizegetusa Regia au fost printre cele mai căutate obiective turistice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Doar Mănăstirea Prislop a fost vizitată anul trecut de jumătate de million de oameni. Pe locul al doilea în topul obiectivelor turistice s-a aflat Castelul Corvinilor, cu aproape 400 de mii de turiști, arată datele centralizate de către Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara.

Lista este completată de: cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, Băile Daco-Romane Geoagiu Băi, Rezervaţia de Zimbri Slivuţ-Haţeg, Parcul Naţional Retezat și Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului.

Hotelurile și pensiunile din județ au adunat 680.000 de înnoptări. Cele mai multe au fost înregistrate în stațiunea Geoagiu Băi, Straja și Țara Hațegului.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: INS: 2 milioane de turiști străini s-au cazat în 2023 în România. Cât au plătit aceștia pentru o vacanță | AUDIO