Judecatorul Stan Mustata sustine ca nu a cerut mita, ci a citat din Nunta lui Figaro

Magistratul, audiat timp de peste trei ore, a susținut în fața instanței că este nevinovat și că este implicat într-un ‘dosar fabricat artificial’.

Judecătorul suspendat Stan Mustață, judecat în stare de arest fapte de corupție, a spus, luni, la Curtea de Apel București, că el nu a cerut niciodată mită pentru a soluționa favorabil dosarul lui Mihai Stoica.

Potrivit judecătorului aflat acum în boxa acuzaților, cel despre care anchetatorii susțin ca ar fi fost intermediarul mitei, Ion Boraciu, a venit și l-a întrebat câți bani vrea pentru a soluționa favorabil cererea lui Mihai Stoica, prin care acesta dorea anularea pedepsei din dosarul Transferurilor.

‘Eu nu mai vorbisem niciodată despre bani, motiv pentru care eram surprins, cu mâncarea în gură și cu mâinile murdare de la mâncarea turcească, i-am răspuns în glumă, citând din opera Nunta Lui Figaro ’10, 20, 30, 400, 500’.

Judecătorul suspendat și-a încheiat pledoaria cu un citat din Hamlet – ‘Vorbe, vorbe, vorbe’ -, precizând că aceasta este esența dosarului şi că el este ‘un romantic, un poet’.