Judecatorul Mustata stabilea spagile in baie, unde tragea apa la toaleta pentru a nu fi interceptat

Cu aceste stenograme, procurorii DNA au reușit să-i convingă pe judecătorii Curții de Apel București să-l trimită preventiv după gratii pe colegul lor.

Judecătorul Stan Mustață se întâlnea cu grefiera Mariana Curea într-un apartament din cartierul bucureștean Colentina. Acolo erau prezenți și intermediarii șpăgilor: Ion Boraciu şi Florian Alexandru.

De teama interceptărilor, judecătorul le cerea celorlalți să discute în baie cu apa de la robinet deschisă sau în timp ce trăgea apa la toaletă. Mai mult, Mustață îndepărta telefoanele mobile din locuință.

Abia apoi începeau negocierile pentru șpăgi. La începutul acestei luni, procurorii au suprins o conversație despre dosarul lui Mihai Stoica. Acesta a depus o cerere la Curtea de Apel prin care solicita anularea condamnării primite în dosarul transferurilor. Stan Mustață era dispus să-l elibereze în schimbul unei sume de bani: ‘Si la MEME? la MEME? Nelu, Nelu, la MEME? I-am admis in principiu, ca se admite. Pana pe 16, spune-i: ‘Ba, ti-am zis ca de admis in principiu, ma obliga legea, da’ mai departe…”. Mihai Stoica ar fi refuzat să plătească pentru o sentință favorabilă: ‘Nu vrea, ca zice ca pe bune iese și… ‘. Acest lucru l-a enervat pe judecător: ‘Fir-ar mama ei a dracu’!’.

Într-o altă discuție Mustață a vehiculat și o sumă de bani în schimbul eliberării lui Mihai Stoica: ‘Ce ai facut cu MEME? Mai poti sa faci ceva cu MEME? Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci da-l în … ‘.’ În fața colegilor săi de la Curtea de Apel București care au decis arestarea preventivă, judecătorul a respins toate acuzațiile.