Judecătoriile înregistrează deja primele dosare deschise de persoane amendate în timpul stării de urgență | AUDIO

Instanțele de judecată au intrat în a doua săptămână de activitate după starea de urgență, iar judecătoriile înregistrează deja primele dosare deschise de persoane amendate în timpul stării de urgență.

O creștere masivă a contestațiilor este așteptată în următoarele 2 săptămâni, dat fiind că termenul limită de depunere a actelor este 2 iunie.

La Judecătoria sectorului 2 de exemplu, numărul contestațiilor a crescut spectaculos, spune președintele instanței, Judecătorul Bogdan Alex Arghir.

”Săptămâna trecută, în intervalul 18-22 mai, au fost înregistrate 68 de plângeri împotriva proceselor verbale de constatare și sancționare a contravenției, iar dintr-o situație comparativă, anul trecut, în aceeași perioadă, au fost înregistrate 40 de dosare, ceea ce înseamnă că avem o creștere de 58%.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului București, judecătoarea Laura Radu, spune că instanța a creat o aplicație în care justițiabilii se pot programa pentru a veni la sediul din centrul Capitalei.

”Pentru ședințele de judecată s-au creat intervale orare în care sunt luate anumite dosare planificate, în funcție de stadiul în care acestea de află, iar la compartimentele de lucru cu publicul am lăsat deschisă posibilitatea cetățenilor, fie să se programeze telefonic, fie printr-o aplicație pe care o avem dezvoltată pe site-ul tribunalului și prezentată acolo, programări online.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis recent să reducă vacanța judecătorească la o singură lună, respectiv luna august.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS