Judecătorii au majorat pedeapsa lui Sorin Strutinsky, partener de afaceri al lui Mazăre | AUDIO

Sorin Strutinsky, prietenul și partenerul de afaceri al condamnaților Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență.

Magistrații Curții de Apel Constanța i-au respins apelul și i-au majorat toate pedeapsele. Dosarul a fost deschis în 2015.

În sentința definitivă, pedepsele pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnatură privată și la spălare de bani au fost majorate, pedepsele principale au fost contopite în pedeapsa cea mai grea, s-a adăugat un spor și așa s-a ajuns că omul de afaceri să execute 10 ani și 8 luni după gratii.

Curtea de Apel Constanța a mai dispus confiscarea specială a aproape 1,9 milioane de lei de la Sorin Strutinsky. Acesta a fost acuzat că între 2009-2013 a cerut şi primit bani de la reprezentantul unei firme care avea contracte de lucrări cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, Administraţia Porturilor Maritime și Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa.

Omul de afaceri mai are o condamnare la 7 ani și 10 luni cu executare în dosarul ”Polaris”, alături de același Radu Mazăre, care a primit 9 ani și 10 luni și Eduard Martin, patronul firmei de salubrizare, care a fost condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare. Toate aceste sentințe din dosarul ”Polaris” sunt în primă instanță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS