Judecătoria Vaslui a decis eliberarea condiționată a lui Relu Fenechiu

Judecătoria Vaslui a decis eliberarea condiționată a fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, după ce acesta a efectuat 3 ani și 6 luni de închisoare.

‘Admite propunerea Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiționată a persoanei condamnate Fenechiu Relu. În temeiul art. 587 alin. 1 Cod procedură penală, dispune eliberarea condiționată a condamnatului Fenechiu Relu, anterior executării integrale a pedepsei de 5 ani și 6 luni închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 62/2017 a Tribunalului Vaslui, mandat de executare nr. 69/2017’, se arată în hotărârea pronunțată de instanța vasluiană.

Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată în termen de trei zile.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul ‘Transformatorul’ în ianuarie 2014, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere și Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției.

Fenechiu a fost condamnat, de asemenea, în dosarul ‘Siveco’, după ce și-a recunoscut vinovăția într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS