Confidenţialitate

Judecător CCR despre abuzul în serviciu: Nu este obligatorie revizuirea legislației

Judecătorul Petre Lăzăroiu de la Curtea Constituțională susține că nu este obligatorie revizuirea legislației, după ce CCR a decis cu unanimitate de voturi că infracțiunea de abuz în serviciu este parțial neconstituțională.

Petre Lăzăroiu afirmă că judecătorii care analizează dosare privind abuzul în serviciu ar trebui să țină cont că sintagma îndeplinește defectuos atribuțiile echivalează cu îndeplinește cu încălcarea legii.

”A fost dată cu unanimitate de voturi, după ce noi am studiat toate variantele. Deci nu se poate că am dat o decizie așa pe picior sau că ne-a spus nu știu cine cum să o dăm, Bica, Udrea…”, a declarat Petre Lăzăroiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Curţii Constituţionale, decizia luată în privința abuzului în serviciu nu este retroactivă. Ea se va aplica pentru dosarele care vor fi deschise şi nu pentru cele aflate deja în curs de soluţionare.

Și judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a precizat că niciun dosar în curs nu va fi afectat de decizia Curții Constituționale.

”Nu-i afectat absolut nimic. Se judecă și se constată de către judecător că actul a fost îndeplinit cu încălcarea legii sau dimpotrivă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul sau Parlamentul pot interveni pentru a clarifica articolul din Codul Penal privind abuzul în serviciu, astfel încât legea să conțină definiția dată de Curtea Constituțională.