Judecata de joi: Tî Toader îl demite pe Iohannis (AUDIO)

Cristian Tudor Popescu:”Singura șansă a procurorului general Augustin Lazăr de a scăpa nedat afară de Tî Toader era să fie mort.

Obiectivul de a-i executa pe Lazăr și Kovesi datează din 29 martie 2017, când, după o primă „evaluare” a celor doi, ca răspuns la ancheta DNA privind legalitatea OUG 13 „Noaptea ca hoții”, ministrul Justiției declara: „În acest moment nu este oportună revocarea lui A. Lazăr și L. Kovesi”. Carevasăzică, musai trebuie făcută, dar „la momentu potrivit, tovarăși”, lăsați-mă, că știu eu când.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tî Toader a cântat pe nas 20 de „acuzații” la adresa procurorului general. Putea să producă și 100 de astfel de insulte, căci așa-zisul raport este, de fapt, o lungă insultă adusă unui magistrat cu o viață de muncă în spate dedicată profesiei. Că de ce n-a dat-o afară pe Kovesi, că de ce l-a criticat pe el, Tî Toader, că de ce a folosit expresia „inculpați de rang înalt” – fiecare cuvânt al acestei sintagme, începând cu „inculpați”, este perfect legal judiciar și corect în limba română… Un „raport” chiar mai subțire decât foaia de ceapă cu care a eliminat-o pe Kovesi.

Mai cinstită decât Tî Toader mi se pare deputata PSD Șarapatin, care susține sus și tare că referendumul trebuie ținut încă o dată, deoarece oamenii n-au fost suficient de bine informați și că toți participanții, peste 100.000, la mitingul din 10 august trebuie amendați – căci nu încearcă să-și acopere mizeria umană cu o însăilare de articole de lege.

În 2 ani de mandat, Tî Toader nu a făcut nimic pentru îmbunătățirea actului de justiție în România. Nimic pentru scurtarea timpului de desfășurare a proceselor, pentru reducerea supraîncărcării cu dosare a magistraților, pentru ameliorarea condițiilor din tribunale. A reușit să obțină doar proteste ale personalului din penitenciare față de măsurile aberante pe care le-a luat.

În schimb, și-a îndeplinit singura sarcină pentru care a fost numit – înlăturarea procurorilor-șefi DIICOT, DNA, Parchet General. Întrucât OUG amnistie și grațiere n-o dă, că nu-i ordonă Tăriceanu, nu știu de ce-ar mai sta pe-acolo.

Decapitarea completă a Parchetelor depinde acum de un singur om, președintele Iohannis. În cazul Kovesi n-a vrut să-și pună pielea la bătaie, așa că dna Dăncilă a putut să spună la Bruxelles: „Președintele a destituit-o pe Kovesi, nu PSD”.

Ieșirea de la ora 18 a lui Tî Toader ca să anunțe ridicarea securii în răpăitul tobelor  pentru Lazăr a fost un cap în gură dat Marelui Mediator Iohannis, care tocmai încheiase consultările cu partidele la Cotroceni. Adică, după ce încasează de 2 ani, și noi împreună cu el, de la niște gangsteri politici, șuturi în plex, bâte în cocoașă, o mână, un picior rupte, se gândește să se consulte și este întrerupt din această nobilă activitate de Tî Toader, care-l face să mai scuipe vreo trei dinți din față…

După părerea subsemnatului, dacă va face și cu Lazăr ce a făcut cu Kovesi, dacă nu se va opune folosind toate mijloacele, inclusiv refuzul de a-l destitui pe procurorul general, cu asumarea  consecințelor, adică demiterea de către Parlament și apoi referendum privind menținerea sau nu a președintelui în funcție, nu văd de ce Klaus Iohannis ar mai candida pentru încă un mandat și de ce ar mai fi votat.”