Confidenţialitate

Judecata de joi: Cum se ieftinește milionul – AUDIO

Cristian Tudor Popescu: “Domnul președinte Dragnea vrea, pe 19 mai, un miting cu fix un milion de oameni în București, în sprijinul familiei tradiționale. Pentru evitarea aglomerației, poate ar fi mai bine să-l țină pe stadionul de 12 milioane de euro din Alexandria; ar putea să stea și domnia sa comod, în mijlocul lojei de onoare, împreună cu iubițica tradițională sfertseculară, să n-o mai poarte prin soare și poluare.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum? Ziceți că stadionul ar avea 5.496 de scaune, și că n-are unde să încapă milionul domnului președinte Dragnea? Eu zic că o să încapă, și mai rămân și scaune libere, iar stadionul va fi construit într-o lună, dacă dă un ordin domnul președinte Dragnea.

Și pe urmă, de când cu inflația asta, ce mai e milionul în ziua de azi?

Credeți că nu vin neam un milion de inși, chiar dacă îi cheamă domnul președinte Dragnea? Eu zic că vin, dacă se mai convoacă vreo trei milioane de mici și un milion-două de beri. Altfel, da, e cam greu să-l scoți la miting pe Mitică pentru a-i dărui convingerea fermă că e însurat de 14 ani cu Geanina, nu cu Fănică.

Dar, întreb la rândul meu, nu-i prea mare cheltuiala? Nu există o soluție mai simplă și economicoasă?

Ba da, dacă ne adăpăm din experiența altor țări, vecine și prietene încă de pe vremea lui Ceaușescu, nu de la UE. Președintele Ugandei, Yoweri Museveni, de pildă, și-a avertizat ieri cetățenii că străinii promovează sexul oral. Și că „gura e făcută pentru mâncat, nu pentru sex”.  „Știm scopul sexului, știm unde se află”, a mai precizat Museveni.

Acest conducător de ispravă a dat în 2014 o lege prin care ugandezii fac temniță pe viață dacă întrețin relații homosexuale sau comit omisiune de denunț în legătură cu alte persoane care practică așa ceva.

Dacă la ugandezi se poate, la noi de ce nu s-ar putea? Dă domnul președinte Dragnea un avertisment la televizor, în direct despre invers; sau, ca să nu ne-auzim vorbe că s-a dus pe copcă democrația în România, îi zice scurt lui Iordache să pună de-o lege la Comisie cu privire la orificiul oficial. Ai nimerit pe-alături, pușcăria te mănâncă.

Stau, însă, și mă gândesc și eu, stimați europeni FM: o mai avea snagă domnul președinte Dragnea să scoată milionul în stradă, când n-a fost în stare să adune, pentru favoritul său, Lupescu, ca și alesul la șefia FRF, nici măcar 100 de voturi?”