Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Șoc, virus și vaccinul liber

Avocații dnei Pintea zic că a avut un șoc deoarece i s-au pus cătușe. Probabil că dânsa are alergie la metal. Asta ar explica faptul că nu a avut niciun șoc la vederea pungii cu șpagă, dimpotrivă, a exclamat „Supertare!”: era vorba de bancnote, nu de monede de 50 de bani.

Boala de piele a aceleiași doamne Pintea, care nici aia nu e a ei, i-au băgat-o băieții din statul paralel, s-a agravat brusc în contact cu aerul din arestul Poliției. Drept care, se tot cere la spital, de unde e trimisă de medici retur în arestul Central. Asta pentru că a greșit spitalul: dacă ajungea la Floreasca, o țineau până la prescrierea faptei.

Sau, dacă vrea să scape de arest, nu înțeleg de ce nu i se găsește distinsei doamne un coronavirus. Ca să fie trimisă acasă, în izolare. Ba cred că merge şi fără virus. Ar fi destul ca doamna ex-ministru să ajungă la domiciliu şi îi trec toate alea, așa cum i-au venit.

Poate că i-a cauzat la șoc și suspendarea din PSD. În loc să năvălească toată conducerea, fie și interimară, la judecătorie alături de ea, ca în vremurile bune, auzi, Ciolacu n-o scoate din arest, o scoate din partid pe biata femeie. Și dacă se dovedește că-i nevinovată?!

Păi, atunci, rezultă că e singura cetățeancă cinstită din țara asta, restul românilor fiind, potrivit declarației dnei Pintea pe când era ministru al Sănătății, „un popor de infractori”.

Nu reușește să dibuiască nici Poliția, nici ministerul Mediului, nici Primăria Capitalei cine și ce a ars în noaptea de duminică spre luni de a intoxicat Bucureștiul. E și greu, că ascultați ce vă spun eu, i-au ars băieții din statul paralel pă morții cu cornovirus, care sunt mulți rău, nu cum mint ăștia.

Vine Apocalipsa! În așteptarea ei, australienii au cumpărat toată hârtia igienică din magazine, francezii și italienii se bat pe romanul „Ciuma”, al lui Albert Camus, iar la noi conservele de ciorbă de burtă și fasole cu cârnați încă n-au dispărut cu totul de pe rafturi. O s-ajungem, doamne ferește și apără, să n-avem ce pune pe masă la câte pomeni și parastase are să fie!

Dacă n-avem mașini pentru a înlătura poluarea care este, avem în schimb utilaje pentru dat zăpada care nu este. Plătite cu zeci de mii de euro pe fiecare zi de stat la soare. La banii ăștia, firma care deszăpezește sectoarele 1 și 2 ale Capitalei ar trebui să furnizeze și zăpada.

Nemții îi numesc pe speriații de virus care golesc magazinele „Hamsterkauf” – șoareci cumpărici. Presa din vremea lui Ceaușescu, încercând să justifice lipsa alimentelor din galantare, vorbea despre „hârciogii care stochează mâncarea”!

Parlamentarii s-au speriat că pierd voturi și o lasă moale cu vaccinarea obligatorie. Poate au dreptate: omul trebuie să poată alege liber. Prin urmare, aș propune un singur vaccin, liber, numai la cerere: vaccinul contra prostiei. Stimați Europeni FM, cam câți concetățeni credeți că și l-ar face de bunăvoie?

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.