Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Să moară fi-tu?

Dr Cîrstoiu afirmă la televizor că reportera care l-a intervievat telefonic și-a cerut scuze că îl investighează. Că nici ea nu crede în ce-a fost tocmită să facă, de către dușmanii lui politici.

O rafală de minciuni. Înregistrarea convorbirii arată limpede că domdoctor minte fără să clipească: a fost vorba doar de o simplă scuză politicoasă că e deranjat duminica. Pus în fața evidenței, viitorul primar al Capitalei, apud Ciolacu, reacționează ca Mița Baston sau ca nășicul său Băsescu: „Am greșit, da, și acum omorâți-mă!”. Nu îl omoară nimeni, dar faptul că încearcă să înșele grosolan oamenii n-ar trebui să ducă la retragerea domniei-sale din cursă? (Deși, cred că și dacă aleargă singur, Cîrstoiu tot pe locul 3 iese).

Nici vorbă de vreo jenă. Nu e prima dată când face dovada tupeului cinic pe care-l posedă, în strânsă legătură cu aroganța sa atotzâmbitoare. Verificat de corpul de control al Guvernului cu privire la firma sa privată Anemona SRL, fiind totodată și manager al Spitalului Municipal, marele profesor Cîrstoiu răspunde: „Eu nu sunt administrator. Administrator pentru Anemona Med e socrul meu. Administrator pentru Anemona Clinical e mama, eu dețin 50% din acțiuni. Iar la Anemona Med, soția mea are 100% acțiuni”. Zdrobitoare probe că Cîrstoiu n-are în clin (poate în mânecă) cu firmele astea…
Pascu Mihai, genitorul dublului ucigaș Pascu Vlad, susține, mai nou, sus și tare, în auzul unei țări întregi, că odrasla lui nu consumase deloc droguri în seara „incidentului auto” și că substanțele interzise, fără număr, din sângele lui proveneau „dintr-o escapadă anterioară în Olanda”… Îți vine să-i spui: „Să moară fi-tu că așa e?”.

Fi-su e însă vioi, e bine-mersi și debitează, având școala lui taică-su la bază: „Sunt distrus psihic și am o grămadă de remușcări. Aș porni pe o altă cale cu totul și mi-aș face o altă viață. Știu că am făcut greșit, s-a întâmplat și tragedia aceasta cu acei doi oameni care nu au cum să se mai întoarcă. Sunt și niște imagini care s-au creat pe baza la niște (sic) informații. Eu știu cine sunt eu și știu că tot ce se televizează îmi arată decât (sic) partea neagră a mea…”.

Care „parte neagră”, băiat minunat, că tac-tu zice că n-aveai niciun drog în cap în timpul „incidentului”? Nu v-ați înțeles să mințiți la fel, să nu fiți defazați?

Pe lângă herghelia de cai putere pe care i-au cumpărat-o, pe lângă drogurile cu care l-au alimentat, părinții lui Pascu Vlad l-au pregătit bine pentru viață în materie de cinism și prostire în față…

Cristian Tudor Popescu, la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.