Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Educație prin frică și strâns cu ușa

  • După ce a pierdut la 1000 de voturi în fața lui Cîțu-Iohannis, Ludovic Orban ne anunță că alegerile au fost măsluite de „Servicii” la ordinul lui Iohannis. Astfel, fostul președinte PNL intră în clubul se lect al lui Dragnea, al formațiunii tumorale AUR, precum și al personajelor de pe la A3, RTV, Realitatea, „Vorbeții Statului Paralel”. 

Într-un compartiment de tren, un cetățean studia atent aerul din fața lui, apoi, din când în când, smucea brațul și închidea pumnul. Îl ducea la ureche, asculta, pe urmă îl deschidea și o lua de la capăt. Un vecin îl întreabă: „Nu vă supărați, ce prindeți?”. Omul duce degetul la buze: „Sst! Prind congoți. Nu mai vorbiți, că îi speriați”. Vecinul se încăpățânează: „Totuși, cum arată congoții ăștia?”. Vânătorul răspunde agasat: „Nu știu, deocamdată n-am prins niciunu”. 

Așa și Orban. Nu dă niciun nume, nu aduce nicio dovadă, nu explică cum au acționat „Serviciile”: au hipnotizat 3000 de votanți peneliști, au schimbat urnele cu unele aduse de ei umplute la unitate? Sau majoritatea delegaților liberali erau pur și simplu congoți acoperiți? Așa și colegii lui de club, vorbeții, care n-au probat niciodată, nici cu o iotă, litaniile lor despre securiștii paraleli. 

Există însă o explicație. Matematică. Statul Paralel este o axiomă, aidoma Axiomei Paralelelor, a cincea în Elementele lui Euclid. Și axiomele nu se demonstrează. 

  • După o axiomă, un silogism, tot specialitate a grecilor antici. Aflăm de la d. Barna că d. Cioloș e Omul Sistemului. Aflăm de la d. Cioloș că d. Barna, numit Secretar de Stat de d. Cioloș în guvernul său din 2016, este, deci, Complicele Sistemului. Pe cale de consecință, indiferent cine va fi ales președinte vineri, USRPlus e o bucată din Sistem.

 

  • Un cadru medical care nu se vaccinează e ca un pompier care își aprinde o țigară în vreme ce lucrează la stingerea unui incendiu într-o benzinărie. Pentru el, „Întâi de toate, să nu faci rău” e propagandă a lu ăștia, iar Hippocrate, un agent al lui Bilgheiț. Prin urmare, nu mi se pare corect ca acești inși să fie concediați – ar trebui, pe lângă a fi dați afară, să li se interzică să mai lucreze vreodată în sistemul sanitar. Iar profesorilor antivacciniști să li se ofere posibilitatea de a preda la Academia lui Șoșoacă

 

  • Odată cu creșterea înfiorătoare a numărului infectaților pe zi și al morților de covid în ATI-urile pline, crește și rata de vaccinare a românilor, după ce luni de zile a tins spre zero. E posibil ca pe unii dintre nevaccinații care s-au hotărât într-un târziu a se imuniza să îi apese și faptul că le este restricționat accesul la cârciumă, în vreme ce vaccinaților, nu. Deci, nenumăratele informări și lămuriri televizate ale specialiștilor infecționiști și microbiologi, adică educație, n-au făcut nici pe departe cât fac acum frica și strânsul cu ușa.

 

  • Vă întreb, stimați Europeni FM: dacă pandemia se declanșa în anii `80 și Ceaușescu decreta vaccinarea generală obligatorie, câți dintre refuznicii vaccinului de astăzi s-ar fi înțepat fără să zică cârc?

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.