Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Ce nu pot declara neconstituțional dumnezeii cîcîrăi

Stați liniștiți, în curând, Curtea Constituțională va hotărî și în legătură cu amenzile date de controlori în mijloacele de transport în comun! Că așa nu se mai poate! Până atunci, mergeți pe daiboj, dragi români!

Oare există vreun domeniu al vieții noastre asupra căruia CCR să nu-și arunce ucazurile? Biserica catolică are un Papă, infailibil, noi avem 9 (nouă) pontifecși maximuși care nu pot greși niciodată.

Toate amenzile aplicate de poliție pe baza Ordonanțelor militare în Starea de Urgență au fost declarate neconstituționale. Mesajul CCR către public este: „Cei care ați respectat legea sunteți mulți, da` proști! Nu mai țineți seama de nimic din ce vă zic ăștia de la guvern, nu plătiți nicio amendă, îi dați în judecată și câștigați garantat! Și dacă ați apucat să plătiți, vă luați banii înapoi, chiar și ăla care-și plimba peștele-n pungă ca animal de companie. Vor să vă jecmănească și să vină cu dictatura, nenorociții!”.

Amenzile sunt mari pentru ca oamenii, chiar dacă unii sunt inconștienți, să șovăie înainte de a călca regulile de protecție a vieții. Dacă se consideră vinovați, pot să plătească rapid jumătate din minimul amenzii. Dacă nu sunt de acord cu sancțiunile date de polițiști, au posibilitatea contestării lor în justiție. Ce treabă avea aici CCR?

Începând de astăzi, vor fi tot mai mulți cei care le vor râde în nas polițiștilor. La rândul lor, aceștia vor fi mult mai timizi în a mai opri și sancționa pe cineva. Bandele de interlopi vor năvăli mai abitir în stradă și își vor face mendrele, căci Curtea Constituțională e prietena lor.

Iar după 15 mai?

Contestatara amenzilor la CCR, noua avocată a infractorilor, Weber, demnă continuatoare a tradiției PSD, contestă acum și starea de alertă ce urmează a înlocui starea de urgență. Judecătorii CCR se vor ocupa și de această reclamație, după ce, în disprețul pensionarilor nespeciali, au respins legea desființării pensiilor speciale, care-i privea chiar pe ei, beneficiari de superpensii. Simplii cetățeni pot fi pedepsiți pentru ceea ce se cheamă conflict de interese, judecătorii CCR nu, căci ei sunt deasupra oricărei legi.

Ce credeți c-o să facă CCR cu starea de alertă, stimați Europeni FM? Și ce se va întâmpla cu noi după 15 mai?

Căci există, totuși, ceva ce nu pot declara neconstituțional nici chiar dumnezeii cîcîrăi: graficul infectărilor și morților, care nu vrea s-o ia la vale nici cu miliția.

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.