Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Adevăratele știri

● De ani în șir, minerii Complexului Energetic Oltenia din Gorj sunt transportați vrac, amestecați cu tuburi de oxigen, în număr mult mai mare decât capacitatea sicrielor pe roți, vechi de când s-a făcut Ceaușescu președinte.

Acum, din 25 de mineri băgați într-un vehicul de 8 locuri, 10 au fost răniți și 3 au murit. Ieri, guvernul Ciucă a emis o Hotărâre de Guvern prin care va ajuta familiile morților, în spiritul grijii față de om și al continuității strategiei sale economice, finanțând înhumarea celor 3 mineri, așezați unul peste altul, într-un mormânt de o persoană.

● „Lupta mea abia acum începe”, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode, îndată ce premierul Suediei, țară care deține președinția Consiliului UE, a declarat în plenul Parlamentului European că înțelege dezamăgirile României și Bulgariei, pe care le consideră justificate, și că dorește să pună pe agenda Consiliului UE tema extinderii spațiului Schengen – informează Agenția Franz Presse.

Știre actualizată. Ministrul Bode a declarat, într-adevăr, că lupta lui abia acum începe, dar, Agenția Franz Presse cere scuze, nu pentru intrarea României în Schengen, ci pentru desființarea deciziei UBB care stabilește că teza sa de doctorat este major viciată de plagiat. După ce Tribunalul Sălaj i-a respins acțiunea împotriva Almei Mater care i-a dat țâță, dl Bode continuă lupta – a depus o nouă plângere în instanță.

Reactualizare știre. Din surse bine informate, aflăm că sâmbătă, la Vila Lac 2, va avea loc o întrunire, la care ministrul Bode i-a invitat pe Adrian Năstase, Victor Ponta, Traian Băsescu, Nicolae Ciucă, precum și vechi specialiști în plagiat nepedepsit de la Academia de Poliție. A fost, de asemenea, invitat fostul președinte Ion Iliescu, care a confirmat prezența!

Ideea acestei reuniuni este schimbul de idei, pe baza experienței acestor foști înalți demnitari ai statului român în torpilarea instituțiilor statului român care i-au călcat pe bătătură; din aceste idei s-ar putea adăpa doctorul Bode. Năstase, sfaturi privind ratarea cu precizie a sinuciderii, Iliescu, metode de blocare  a Justiției în dosarele Revoluției și mineriadei vreme de peste 30 de ani, dr. Ponta despre cum poate fi desființată o Comisie de Etică înainte de a-ți declara teza plagiat, Traian Băsescu Petrov, pentru restabilirea adevărului: „Am turnat, dar am și băut”, Nicolae Ciucă: „Sunt premierul României, sunt și general, prin urmare teza mea de plagiat e secretă și nu poate fi analizată de nimeni”.

Cu o asemenea echipă, plus președintele Iohannis, dl Bode poate băga nu numai România, dar și Rusia în Schengen.

● ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei, va fi raportor la un Congres Ecumenic la Teheran, pe tema luptei împotriva femeilor. Va participa și o delegație guvernamentală din Afganistan. Ayatollahii iranieni și talibanii sunt foarte interesați de blestemul sfântului Calinic, aruncat de ÎPS Irineu asupra preoților care vor îndrăzni să mai slujească în biserica din vale a Mânăstirii Frăsinei, în care și femeile puteau să intre la slujbă și să se roage. Conducătorul delegației talibane, Alfrez dib Bassar, a apreciat deja, în mod deosebit, faptul că monahii care nu vor să semneze blestemul sunt dați afară, dar sugerează și soluții mai radicale, anume să li se dea direct la cap unora dintre femeile care se încăpățânează să creadă că Biserica e a lui Dumnezeu, nu a lui Irineu.

Cristian Tudor Popescu, la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.