Judecat pentru corupție, fostul ministru Cristian David așteaptă prima sentință

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar urma să pronunţa, marţi, sentinţa în primă instanţă în dosarul în care fostul ministru Cristian David a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 500.000 de euro.

În acelaşi dosar, au fost judecaţi Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Niţescu (fostul şef de cabinet al lui David) şi Marian Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău, amintește Agerpres.

Potrivit Direcției Anticorupție, în calitate de ministru al Internelor şi Reformei Administrative, pe perioada anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Niţescu, Cristian David a pretins şi primit suma de 500.000 de euro de la Adrian Mladin, fostul primar din Jilava, beneficiar al unor drepturi litigioase pentru 15 hectare de teren în Buzău. Adrian Mladin a cumpărat drepturile litigioase de la proprietarul de drept.

Procurorii susţin că suma de bani a fost pretinsă şi primită de Cristian David pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS