Confidenţialitate

Jucătorul de tenis Rafael Nadal a dat o mână de ajutor victimelor inundațiilor din Mallorca

Cunoscutul jucător de tenis, Rafael Nadal, originar dintr-un sat din apropierea zonei afectate de inundațiile din Mallorca, a dat o mână de ajutor timp de mai multe ore, au declarat pentru AFP Pedro Sanchez, locuitor din Sant Llorenc, şi Jose Daniel Capo, venit dintr-un sat din apropiere.

Nadal a anunţat pe Instagram că a pus la dispoziţie camerele centrelor sale sportive de pe insulă pentru persoanele sinistrate în urma acestor inundaţii.

Situată la şaizeci de kilometri de Palma de Mallorca, capitala Balearelor care a găzduit anul trecut 13,8 milioane de vizitatori străini, zona afectată are numeroase unităţi de cazare pentru turişti.

Precipitaţiile intense care au căzut în interval de doar câteva ore au luat pe toată lumea prin surprindere.

”Au căzut 220 de litri de precipitaţii pe metru pătrat”, a detaliat guvernul regional din Insulele Baleare.

Peste 600 de persoane sunt implicate în operaţiunile de căutare şi de ajutorare a victimelor, potrivit autorităţilor locale. Acestea sunt ajutate de două elicoptere, opt vehicule şi câini special antrenaţi, care au sosit miercuri dimineaţă pe insulă.

În vizită la faţa locului, premierul spaniol Pedro Sanchez a subliniat ”circumstanţele absolut extraordinare ale fenomenului meteorologic” şi a promis fonduri pentru ajutorarea victimelor.

Zece oameni au murit, inclusiv doi britanici şi un cetăţean olandez, iar un copil şi două persoane din Germania sunt daţi dispăruţi după inundaţiile care au devastat în noaptea de marţi spre miercuri o zonă din estul insulei spaniole Mallorca, principala atracţie turistică din arhipelagul Insulelor Baleare, relatează joi AFP.

Cei doi cetăţeni britanici de circa 70 de ani, şi-au pierdut viaţa după ce taxiul în care se aflau a fost înghiţit de torenţi, notează joi Press Association.

Aşezarea Sant Llorenc des Cardassar, cel mai grav afectată, fost devastată de torenţii care au măturat totul în calea lor, a constatat un jurnalist AFP prezent la faţa locului.

Numeroase maşini au fost complet distruse, străzile sunt pline de noroi, resturi şi obiecte de mobilier, mulţi copaci au fost dezrădăcinaţi, iar localnicii şi voluntarii fac eforturi să scoată apa din casele inundate.