Jucatoarele romane de tenis au avut ghinion la tragerea la sorti a turneului Olimpic

Irina-Camelia Begu o va infrunta la simplu pe lidera mondiala Victoria Azarenka iar Simona Halep si Sorana Carstea joaca la dublu cu surorile Williams

Ghinion teribil pentru Irina-Camelia Begu la tragerea la sorti a tabloului feminin, in turneul olimpic de tenis. Romanca aflata pe locul 79 WTA se va lupta in primul tur cu lidera mondiala si principala favorita la medalia de aur, Victoria Azarenka din Belarus. Conationalele ei au fost ceva mai norocoase: Sorana Carstea o intalneste pe italianca Flavia Penneta, iar Simona Halep are in fata o tunisianca locul 297 in lume, Ons Jabeur. Nu la fel stau insa lucrurile la dublu, unde Sorana si Simona au dat peste un cuplu nedorit de nimeni: surosile Venus si Serena Williams.

La simplu-masculin, Adrian Ungur, care a primit un wild-card, il va infrunta la debut pe luxemburghezul Gilles Muller.

La dublu, Horia Tecau si Adrian Ungur n-au avut nici ei mai multa sansa: vor avea in fata un component al perechii lidera mondiala, pe canadianul Daniel Nestor. Acesta ocupa primul loc in ierarhia ATP la dublu alaturi de bielorusul Max Mirnai si la Olimpiada va evolua impreuna cu conationalul Vasek Pospisil. Turneul olimpic de tenis va incepe sambata dimineata pe terenurile de la Wimbledon.