Confidenţialitate

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a câștigat titlul de „Personalitatea Sportivă a Anului 2021” în Marea Britanie | VIDEO

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a câștigat, duminică, titlul de „Personalitatea Sportivă a Anului 2021”, acordat de postul britanic BBC. Pe locul 2 a fost votat plonjorul Tom Daley iar pe 3 înotătorul Adam Peaty.

„Este o onoare pentru mine să fiu printre cei nominalizați. Felicitări tuturor pentru rezultate”, a spus Emma Răducanu, în discursul avut după anunțarea câștigătorului. Sportiva a vorbit la BBC din propria locuință, acolo unde se află în izolare în urma infectării cu SARS-CoV-2.

„Sunt foarte fericită, am urmărit Personalitatea Sportivă a Anului crescând și este o onoare să fiu pe lista câștigătorilor. Sunt bucuroasă și pentru tenisul britanic și am reușit să luăm acest premiu din nou”, a mai spus sportiva cu origini românești.

„Mulțumesc tuturor fanilor și alegătorilor, acest an a fost unul nebun. Energia din acest an pe care am simțit-o jucând la Wimbledon în fața mulțimii de acasă a fost ceva ce n-am mai simțit până acum”, a adăugat Emma Răducanu.

În vârstă de 19 ani, Emma Răducanu a scris istorie în luna septembrie la US Open: a devenit prima jucătoare din istorie care a cucerit trofeul venind din calificări, fără să cedeze niciun set pe parcursul competiţiei.

Emma Răducanu este prima britanică învingătoare într-un turneu de Mare Şlem după Virginia Wade, campioană la Wimbledon în 1977 și prima jucătoare din Regatul Unit care şi-a adjudecat titlul la US Open, tot după Wirgina Wade, în 1968.

Pe lista nominalizaţilor la categoria „Personalitatea Sportivă a Anului”, premiu acordat de BBC, s-au mai aflat boxerul Tyson Fury, fotbalistul Raheem Sterling, înotătorul Adam Peaty, săritorul în apă Tom Daley şi ciclista paralimpică Dame Sarah Storey.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Două meciuri ”super-demonstrative”, cu Halep, Tecău, Hagi și Mutu, vor avea loc în iunie la Cluj-Napoca | VIDEO