Confidenţialitate

Johnny Depp cere daune de peste 25 de milioane dolari

Johnny Depp a dat în judecată compania The Management Group (TMG), printre revendicări numărându-se fraudă, neglijenţă în afaceri şi încălcarea obligaţiilor contractuale, pentru care actorul cere daune în valoare de 25 de milioane de dolari.

”Ca urmare a mai multor ani de management defectuos şi, uneori, a unor operaţiuni de fraudare, domnul Depp a pierdut zeci de milioane de dolari şi a fost forţat să vândă numeroase bunuri pentru a plăti pentru uneltirile şi abaterile TMG.

În esenţă, TMG a tratat veniturile domnului Depp drept propriile venituri, disponibile atât pentru companie, cât şi pentru terţi, după bunul plac”, arată plângerea.

Documentul mai arată că Johnny Depp a aflat despre abaterile firmei de management abia după ce şi-a încheiat colaborarea cu TMG şi a angajat un nou manager.

”Timp de 30 de ani, Joel şi Rob Mandel, şi compania lor, The Management Group, au fost manageri de încredere pentru cele mai de succes companii şi persoane din industria de divertisment. În 17 ani din acea perioadă, ei au făcut tot posibilul pentru a îl proteja pe Depp de cheltuielile sale iresponsabile şi de  comportamentul lui risipitor”, a transmis Michael Kump, avocat al TMG, pentru The Hollywood Reporter.

”În decembrie 2012, Depp s-a confruntat cu ruina financiară, cu o datorie de 5 milioane de dolari la o bancă, ce trebuia plătită imediat. Joel şi Rob Mandel i-au împrumutat atunci suma, pe care Depp a promis să o înapoieze până în ianuarie 2014.

Depp şi-a schimbat managerii ulterior, fără să aducă acuzaţii. În octombrie 2016, când Depp încă era dator cu 4,2 milioane de dolari, Joel şi Rob Mandel au iniţiat proceduri de prescriere a unor proprietăţi ale actorului.

Procesul lui Depp, iniţiat în ajunul vânzării acelor proprietăţi, este o încercare evidentă de a împiedica procesul prin răspândirea unor minciuni la adresa familiei Mandel. Tacticile sale şi procesul pe care l-a intentat vor eşua, iar el va fi obligat să restituie suma, după cum a promis”, a continuat acesta.