Confidenţialitate

Johann Sebastian Bach vă ajută azi. Cum vă puteți transforma în compozitori instant, fără studii muzicale

Johann Sebastian Bach, care s-a născut la 21 martie, vă ajută azi, chiar din prima pagină a motorului de căutare Google, să compuneți muzică originală cu ajutorul armoniilor.

Google Doodle-ul dedicat lui Johann Sebastian Bach este sub forma unui joc interactiv unde AI (Inteligența Artificială) vă ajută să armonizați notele muzicale pe care le-ați adăugat pe un portativ.

După un tutorial rapid, în care sunteți familiarizați cu motivele pentru care Google a ales să marcheze astfel pe 21 martie pe Johann Sebastian Bach, dar și ce înseamnă armonii, aveți posibilitatea să puneți notele pe portativ, după bunul plac.

Oricât de puține noțiuni muzicale ați deține, la final, compoziția poate suna chiar bine, după ce intră în acțiune AI, prin apăsarea butonului ”Armonizați”.

La final, Google vă permite să salvați creația sau să o distribuiți pe rețelele sociale

Google îşi modifică ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Primul Google doodle – o reprezentare ocazională a logoului Google afişată pe prima pagină a motorului de căutare – a apărut în 1998, când fondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada şi au pus emblema evenimentului în spatele logoului Google pentru a anunţa utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă. De atunci au fost create peste 1.000 de “doodle”-uri pentru paginile de start ale Google din întreaga lume.