Confidenţialitate

Joe Biden, felicitat de personalități din toată lumea. Americanii sărbătoresc pe străzi victoria democratului

Victoria lui Joe Biden, sărbătorită în stradă de americani și salutată de lideri din întreaga lume.

Și președintele Klaus Iohannis a scris un mesaj pe Twitter în care spune că își dorește consolidarea parteneriatului dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii.

Printre primii care i-au transmis mesaje lui Joe Biden se numără fostul președinte, Barrack Obama, și fostul secretar de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton.

Obama, care a făcut echipă președinte-vicepreședinte cu Biden în timpul mandatelor sale, a subliniat provocările extraordinare care îl așteaptă pe viitorul lider: “o pandemie dezlănţuită, o economie şi un sistem de justiţie inegale, o democraţie în primejdie şi un mediu înconjurător în pericol”.

Hillary Clinton le-a mulțumit celor care au ales tandemul Biden-Harris și este convinsă că aceștia reprezintă o repudiere a lui Trump și o nouă pagină pentru America.

Justin Trudeau, premierul Canadei, a subliniat relația de prietenie dintre cele două țări și se arată nerăbdător să lucreze cu noua echipă de la Casa Albă.

„Bine ai revenit, America!”, este mesajul postat de primarul Parisului, Anne Hidalgo. Președintele francez, Emmanuel Macron, menționează și el provocările momentului pe care, pentru a le depăși, trebuie să lucreze împreună.

Și premierul britanic, Boris Johnson, i-a felicitat pe Biden și Harris subliniind momentul istoric marcat de alegerea primei femei în funcția de vice-președinte a Statelor Unite a Americii.

Una dintre vocile care lipsește este cea președintelui încă în funcție. Donald Trump consideră că el este câștigătorul acestor alegeri și denunță fraude electorale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dana Achim