Jocurile Olimpice 2012, live şi pe YouTube

Se estimează un număr record de oameni ce vor urmări Jocurile Olimpice, pentru că pentru prima oară în istorie veți putea urmări pe YouTube toate probele.

Dacă pe TV, la Jocurile Olimpice din 2008, 4,3 miliarde de oameni s-au uitat la probe, anul acesta se așteaptă un număr mult mai mare datorită canalelor YouTube. Oricine are acces la Internet va putea urmări din 27 iulie Jocurile Olimpice 2012.

3.500 de ore vor fi difuzate online, în premieră fiind disponibil live fiecare minut al fiecărei competiţii.

Şi fanii reţelelor sociale se pregătesc pentru competiţii. Facebook are aproximativ 900 de milioane, iar Twitter 140 de milioane. Chiar dacă sportivilor li se interzice folosirea acestor medii, ele vor fi parte importantă a Jocurilor. Pentru concurenţi a fost creat un loc special unde pot interacţiona cu fanii, inclusiv în reţelele sociale.

În România, Jocurile Olimpice vor putea fi urmărite online, pentru prima dată, pe un site special realizat de Televiziunea Română. www.jo2012.tvr.ro este locul unde sunt adunate informaţii despre competiţii, dar sunt preluate şi transmisiile postului public de pe canalele TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD.

Număr record de ziariști vor transmite de la JO

28.000 de ziarişti vor fi la Londra, cei mai mulți fiind trimiși de postul american NBC care trimite 2.700 de oameni. Postul va difuza pe de altă parte 5.535 de ore de emisie pe diverse platforme.

Postul public de televiziune, BBC va avea aproape 800, Associated Press trimite 200, iar France Presse 150.