Confidenţialitate

Jocuri și jucării la prima ediție a târgului Start 2 Play la Romexpo, în noiembrie

Elevii de liceu pasionaţi de tech sunt aşteptaţi în weekend-ul 25-26 noiembrie la Romexpo, Pavilionul C6.

Divergent Academy, ONG-ul creat de T-Me Studios, va organiza în cadrul târgului de jocuri şi jucării Start 2 Play, un Hackathon care se adresează exclusiv liceenilor, în vârstă de 16-18 ani. Competiţia este un adevărat maraton de cod. La final, cea mai bună echipă va pleca acasă cu un bagaj de cunoştiinţe noi, dar şi cu un premiu de 1000 de euro.

Participanţii la Divergent Hackhaton pot forma echipe de câte doi, trei sau patru membri. În concurs pot participa maximum şapte echipe, iar perioada de înscriere se va încheia după ocuparea locurilor disponibile.

Participanţii vor avea ca task să creeze un produs minimum viabil, o aplicaţie sau o pagina web, pornind de la tema care va fi dezvăluită în ziua de 25 noiembrie, prima zi de competiţie. Aceştia vor avea la dispoziţie 12 ore să creeze produsul de la 0 sub îndrumarea directă a unor membri T-Me Studios și companiile partenere ale Divergent Academy, care îşi vor asuma cu desăvârşire rolurile de mentori.

Duminică, 26 noiembrie, timp de 3 ore concurenţii vor pune cap la cap prezentarea finală pentru juriu. După-amiază vor fi dezvăluite produsele create în faţa juraţilor, a susţinătorilor şi a participanţilor la Târgul de jocuri şi jucării Start 2 Play, pe o scenă amplasată în cadrul evenimentului. Echipa câştigătoare va pleca acasă cu marele premiu de 1000 euro.

Programul de vizitare al târgului de jocuri şi jucării Start 2 Play este zilnic, sâmbătă și duminică, 25 şi 26 noiembrie, între orele 10.00 și 19.00. Biletele sunt disponibile la intrarea în Pavilionul C6 Romexpo, la prețul de 10 lei.

Mai multe detalii sunt de găsit pe pagina oficială a Hackathon-ului divergentacademy.ro/hackathons.