Confidenţialitate

JO 2024. Cercurile olimpice, simbolul Olimpiadei, au fost instalate pe Turnul Eiffel | AUDIO

Pregătiri pentru Jocurile Olimpice de la Paris – Simbolul Olimpiadei întâlnește simbolul Franței. Cu 50 de zile înaintea startului Jocurilor, cercurile olimpice au fost instalate pe Turnul Eiffel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cele cinci inele, în culorile verde, negru, roşu, galben şi albastru, au fost instalate la o înălţime de 70 m, între etajele 1 şi 2 ale turnului.

Structura inelelor, realizată din oțel francez reciclat, are dimensiuni impresionante – 95 de metri lungime, 43 de metri înălțime şi o greutate totală de peste 30 de tone, notează cotidianul Les Echos.

Cercurile olimpice sunt orientate spre Sena şi Trocadero, unde se va desfăşura ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 26 iulie, la care vor lua parte peste 10.000 de atleți.

De altfel, turnul Eiffel va avea un rol important în cadrul Olimpiadei. Jucătorii de volei masculin și feminin vor concura la poalele monumentului înalt de 330 de metri, pe stadionul temporar amplasat pe Champ de Mars.

În plus, medaliile olimpice și paralimpice de la Paris vor fi încrustate cu bucăți de fier luate din turn, în timpul unei restaurări.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Hunedoara: A început Târgul European al Castelelor. Între participanți: cetăți și castele din România, dar și din străinătate | AUDIO